De kwaadaardige intelligentie van Renée Zellweger

Actrice Renée Zellweger is terug met een intense tv-rol als slechterik. ‘Ik heb nog nooit zoiets schandaligs gedaan.’
 

Reneé Zellweger (50) kennen we als lieve, glimlachende, soms huilende, empathische vrouw. In de rol van Bridget Jones was de Amerikaanse actrice innemend naïef. In Jerry Maguire verbeeldde ze met veel emotie een ploeterende jonge moeder. Maar een feeks?


Toch neemt Zellweger zelf die term (‘vixen’ in het Engels) in de mond om haar nieuwe rol te omschrijven. Als Anne Montgomery in de nieuwe Netflix-serie What/If is ze ‘een absolute feeks’, zegt de actrice tijdens een ontmoeting met de buitenlandse pers in West-Hollywood.

In de serie zelf neemt haar personage het woord ‘duivels’ in de mond. De kwaadaardige intelligentie van de schatrijke zakenvrouw Montgomery was de reden dat ze deze rol accepteerde: ‘Ik heb nog nooit zoiets schandaligs gedaan. Wat ironisch, met een knipoog, maar bovenal schandalig.’

 

Geharde investeerder met lippenstift

In de soap-achtige thriller-reeks What/If speelt Zellweger de beroemdste miljardair van San Francisco: een geharde investeerder met lippenstift, die gin-martini’s drinkt en haar vermogen opbouwt door hier en daar een paar miljoen in start-ups te steken. Zo’n bedrijfje is Emigen Molecular Sequencing – voor ‘medische oplossingen’- onder leiding van Lisa (de getalenteerde actrice Jane Levy).

Lisa heeft dringend geld nodig om een bankroet te voorkomen. Anne wil graag betalen, onder één voorwaarde: een nacht met Lisa’s zeer knappe en bovenmatig gespierde man Sean (Blake Jenner), die barman en brandweerman is. Het jonge echtpaar gaat akkoord. Maar na die nacht – als Sean thuiskomt met bebloede knokkels en een slecht humeur – beseft Lisa dat ze een grote fout heeft gemaakt. Haar missie: Anne ontmaskeren, haar motieven en geheimen boven water krijgen.
 

 

Klik hier om het complete interview te lezen bij American Dreamers!
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts
Please reload

  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
CONTACT

© TheDVH